<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sindre Finnes fullførte aldri graden: – Beklager

Sindre Finnes fullførte aldri graden ved Norges Handelshøyskole i Bergen.

Publisert 26. jan. 2024 kl. 15.43
Oppdatert 26. jan. 2024 klokken 16.20
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 190 ord
FULLFØRTE ALDRI: Høyre-leder Erna Solberg og ektemann og økonom Sindre Finnes. Foto: NTB

Siden 1990 har Sindre Finnes blitt omtalt som siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen. Det er en tittel han aldri har hatt. Nå beklager han, skriver DN.

– Vi har undersøkt i våre systemer, og vi finner ikke at Sindre Finnes har levert siviløkonom-utredningen på NHH, skriver mediekontakt Ingrid Aarseth Johannessen til avisen.

Siviløkonom fra NHH er en tittel som er anerkjent både nasjonalt og internasjonalt, og skolen er en av de ledende handelshøyskolene i Europa. Hovedpersonen selv blir blant annet omtalt som siviløkonom i Store norske leksikon, men innrømmer nå at den riktige tittelen er økonom.

– Jeg studerte ved NHH fra 1986 til 1989, men leverte ikke oppgaven på siviløkonomstudiet. Ved enkelte anledninger har jeg brukt tittelen siviløkonom, noe som er blitt hengende ved. Dette har vært feil av meg, og det beklager jeg. Jeg burde også ha korrigert det de gangene det har vært omtale av dette i pressen. Den korrekte benevnelsen er økonom, som jeg blant annet bruker i boken min. Jeg tror ikke jeg har hatt noen nevneverdig fordel av dette, all den tid jeg har hatt samme arbeidsgiver de siste 26 årene, sier Finnes til DN.