<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Die Welt: – Palestinerne er ikke vårt ansvar

Sitter det tre generasjoner med tyskere i leire og drømmer om hevn 80 år etter 1945? Nei, skriver Die Welt.

Publisert 31. jan.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 189 ord
VIL HA HEVN: Etterkommere av palestinske flyktninger lever på Gaza, på Vestbredden og i Israels naboland. Her er Hamas-krigere på Gaza i 2012. Foto: NTB

Dette skriver utenlandske aviser på lederplass

The Wall Street Journal

Siden 17. oktober har iranskstøttet milits gjennomført 165 angrep mot amerikanske styrker i Midtøsten. Søndag døde tre amerikanske soldater i Jordan. Forstår president Joe Biden hvor nedbrytende effekt det har på militær moral og rekruttering at USA ikke har svart på disse angrepene tidligere?

Financial Times

Ungarns leder Viktor Orbán blokkerer europeisk støtte til Ukraina og svensk medlemskap i Nato. Dette er ikke bare en opportunistisk handling, det er direkte illojalt. Som svar vurderer Brussel straffetiltak som vil sabotere ungarsk økonomi og landets valuta, forinten.

Die Welt

Ettersom Tyskland sto bak holocaust har landet også et spesielt ansvar for å ta vare på palestinske flyktninger, hevdes det. Men nei, det har vi ikke. I 1945 flyktet millioner av tyskere fra de tyske områdene i øst. Sitter det tre generasjoner med tyskere i leire og drømmer om hevn 80 år senere? Nei.

Dagens Industri

Svenske skattepenger skal ikke gå til organisasjoner der det finnes koblinger til terrorisme. Derfor gjør Sverige helt rett i å sette på pause bistanden til UNRWA, FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger.