<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

WSJ: – Israel vinner på Gaza

Støtten til den israelske krigsinnsatsen er sterkere enn tidligere, skriver The Wall Street Journal.

Publisert 5. feb.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 191 ord
– VINNER PÅ GAZA: Til tross for all defaitismen i mediene, er Israel faktisk i ferd med å vinne krigen på Gaza, skriver The Wall Street Journal. Foto: NTB

Dette skriver utenlandske aviser på lederplass

The Wall Street Journal

Til tross for all defaitismen i mediene, er Israel faktisk i ferd med å vinne krigen på Gaza. Tapene hos Hamas bygger seg opp. CNN-strategien, som går ut på gjemme seg bak menneskelige skjold, har fungert tidligere. Men nå er støtten til den israelske krigsinnsatsen sterkere enn tidligere. 

Financial Times

Sinn Feins Michelle O'Neill er valgt til ny førsteminister i Nord-Irland. Det er første gang Nord-Irland ledes av en pro-irsk Sinn Fein-politiker. At dette kunne skje ved hjelp av Democratic Unionist party, var utenkelig da langfredagsavtalen ble inngått i 1998.

Die Welt

Fødselsratene i Gaza er blant de høyeste i verden. I 17 år har Hamas oppfordret kvinnene inne på eksklaven til å få flere barn, slik at rekrutteringen til terrorgruppen ikke ebber ut. Der kvinnene kan bestemme over egne liv, velger de derimot færre barn.

Dagens Industri

Høyresiden vant valget og har dannet en politisk majoritet av partier som vil ha ny kjernekraft. Nå bør regjeringen inngå et energipolitisk forlik med Socialdemokraterna for å sikre tverrpolitisk forankring. Ellers tør ingen å investere.