<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DI: – Frankrike er Sveriges venn i EU

Ved flere anledninger har vi spurt svenske statsministre hvor de har sine venner i EU, skriver Dagens Industri.

Publisert 8. feb.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 187 ord
SVERIGE-VENN: Sveriges statsminister Ulf Kristersson (til høyre) tok imot Frankrikes president Emmanuel Macron i Stockholm forrige uke. Macron var på todagersbesøk i Sverige.  Foto: NTB

Dette skriver utenlandske aviser på lederplass

The Wall Street Journal

Republikanerne i Senatet har sagt nei til den mest konservative grenseloven på flere tiår. Likevel ble forslaget nedstemt da senatorene lystret ordre fra Donald Trump. Dette er ren selvskading på republikansk hold.

Financial Times

Amerikansk høyesterett kan knapt fatte en viktigere beslutning enn om en presidentkandidat skal få stille til valg. Snart skal retten beslutte om Donald Trump skal få stille, slik en domstol i Colorado har sagt nei til. Men den aller høyeste domstolen er velgerne.

Die Welt

En jødisk student ved Freie Universität Berlin er innlagt på sykehus etter vold fra en propalestinsk medstudent. Utdanningsbyråden i hovedstaden vil imidlertid ikke utvise gjerningsmannen, fordi hun ikke vil blande seg inn i en politisk konflikt. Antisemittisme begynner med ufarliggjøring.

Dagens Industri

Ved flere anledninger har vi spurt svenske statsministre hvor de har sine venner i EU. Svarene har vært ensartet fra alle: Frankrike. Vi er uenige om det meste, men de er alltid forberedt til møter, de vet hva de vil, og de holder orden på sine linjer, som ikke endrer seg over tid.