<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Omstridt politiker i ordkrig med Sunak: – Jeg avskyr statsministeren

George Calloway, som fredag ble valgt inn i Underhuset, sier han avskyr statsminister Rishi Sunak etter at Sunak kom med kraftig kritikk av ham.

Publisert 2. mars
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 176 ord
BEKYMRET: Rishi Sunak sier han er bekymret over valgseieren til George Galloway, og får høre det tilbake. Foto: Alberto Pezzali / AP / NTB

– Det er utrolig bekymringsfullt at det har blitt valgt inn en kandidat som bagatelliserer grusomhetene som skjedde 7. oktober og som glorifiserer Hizbollah, sa Sunak i en tale fredag kveld på spørsmål om Galloways valgseier.

69 år gamle Galloway svarer i et intervju med Sky News.

– Han imponerer meg ikke særlig, sier Galloway om Sunak, før han blir spurt om han respekterer statsministeren.

– Om jeg respekterer ham? Jeg avskyr ham, svarer Galloway.

Venstrepolitikeren fikk nærmere 40 prosent av stemmene i mellomvalget i Rochdale, der det er mange muslimske velgere og hvor Israels krigføring på Gazastripen var et sentralt tema i valgkampen.

Galloway ble først valgt inn i Underhuset for Labour i 1987, men ble kastet ut av partiet i 2003 etter å ha kommet med nådeløs kritikk av daværende statsminister Tony Blair og hans beslutning om å delta i USAs invasjon av Irak.

Galloway er kjent som en stor retoriker og blir sett på som en av de mest veltalende i britisk politikk. Han legger ikke skjul på at Israels okkupasjon av palestinske områder vil bli en kampsak framover.

(©NTB)