<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

FT: – Det første rentekuttet nærmer seg

Det første rentekuttet nærmer seg, men sentralbankene følge godt med på dataene, skriver Financial Times.

Publisert 17. mars
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 187 ord
KLAR FOR RENTEKUTT? Fed-sjef Jerome Powell. Foto: Bloomberg

Dette skriver utenlandske aviser på lederplass

The Wall Street Journal

Demokratene har vunnet mange valg til Senatet ved å gi økonomisk støtte til de mest ytterliggående kandidatene fra Republikanerne i primærvalgene, for deretter å triumfere i det ordinære. I Ohio gjør Demokratene felles sak med Donald Trump og J.D. Vance.

Financial Times

Det vanskelige, første rentekuttet nærmer seg. Da må sentralbankene følge godt med på dataene. Det er overordnet frykt for en andre bølge av inflasjon. Hvis rentene kuttes og prisveksten skyter fart igjen, slik som i USA på 1970-tallet, vil det undergrave sentralbankenes troverdighet.

Die Welt

Bestyrtelsen var stor da en delstatspolitiker fra det kristendemokratiske partiet CDU foreslo å innføre arbeidsplikt for asylsøkere. Forslaget handlet om fire timers arbeid daglig mot en kompensasjon på 80 cent pr. time. Skal ikke asylsøkere i det minste kunne rengjøre sine egne boliger?

The Economist

Valget i Russland er ikke et valg, men en kroning av Vladimir Putin, på linje med tsarene han ønsker å bli sammenlignet med. Vesten trenger en langsiktig strategi for å håndtere skurkeregimet i Moskva. Det handler om langt mer enn Ukraina-krigen.