<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

WSJ: – Burde Alaska ha vært et diktatur i stedet?

Det hvite hus lette på sanksjonene mot Venezuela, mens nye begrensninger blir innført på utvinning av olje- og industrimineraler i Alaska, skriver The Wall Street Journal.

Publisert 22. apr. 2024 kl. 06.19
Oppdatert 22. apr. 2024 klokken 06.19
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 191 ord
FÅR NEI: Alaska har store mengder naturressurser som med ansvarlig utvikling kunne ha styrket amerikansk innovasjon og skaperkraft, skriver The Wall Street Journal. Foto: NTB

Dette skriver utenlandske aviser på lederplass

The Wall Street Journal

Alaska har store mengder naturressurser som med ansvarlig utvikling kunne ha styrket amerikansk innovasjon og skaperkraft. Nå letter Det hvite hus på sanksjonene mot Venezuela, mens nye begrensninger blir innført på utvinning av olje- og industrimineraler i USAs nordligste delstat. Kanskje ville Alaska ha blitt behandlet bedre hvis delstaten var et diktatur?

Financial Times

Verdensøkonomien har seg vist som mer fleksibel enn mange forventet. Det er gode nyheter. Men faren for krig kaster en mørk skygge over verdensøkonomien, og beslutningstakere balanserer på en knivsegg.

Die Welt

Klimapolitikken fra Angela Merkels tid var svært ambisiøs, men samtidig vanskelig å gjennomføre. Den nåværende føderale regjeringen med deltakelse fra De Grønne viser seg mer pragmatisk. I stedet for rigide krav på enkeltområder, skal CO2-regnskapet være det avgjørende fremover. Det er en god, fleksibel tilnærming.

Dagens Industri

En storkrig i Midtøsten ville ha fått dype konsekvenser for verdensøkonomien. Regionen har noen av verdens største oljeprodusenter, og de geopolitiske spenningene ville sannsynligvis ha økt. Men Israels tilbakeholdne respons på Irans angrep bør tolkes positivt: Ingen vinner på ytterligere eskalering.