<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ber om 1,9 milliarder

Akastor har regnet ut hva Jurong-verftet skal betale dem i renter etter voldgiftsdommen.

Publisert 22. apr.
Oppdatert 22. apr.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 219 ord
Adm. direktør Karl Erik Kjelstad i Akastor. Foto: Thomas Bjørnflaten

Forrige uke ble det kjent at Akastors datterselskap, HMH, vant frem med en voldgiftssak mot Jurong-verftet. Saken gjaldt terminering av DRU-kontrakter, og nå har Aker-selskapet fullført beregningen av rentegodtgjørelsen. 

Totalt skal rundt 65 millioner dollar, 716 millioner kroner, betales til Akastor i renter. Bruttosummen som skal betales beløper seg dermed til 173 millioner dollar – eller 1,9 milliarder kroner, mener selskapet.

Fra før har Akastor blitt tildelt 1,1 milliarder kroner, går det frem av dommen, som er endelig.

Akastor, som blant annet har Arne Fredly, Erling Haaland og Magnus Halvorsen på eiersiden, har kommunisert renteberegningen til Jurong Shipyard. Verftet er ikke enig i regnestykket, men skal ikke ha delt sin egen beregning, opplyses det.

«Hvis partene ikke klarer å bli enige om hvordan renter skal beregnes, kan voldgiftsretten bli bedt om å utstede ytterligere instruksjoner i den forbindelse», står det videre.

Mer informasjon om den regnskapsmessige effekten av voldgiftsdommen kommer med rapporten for første kvartal, som blir lagt frem torsdag 25. april.

Aksjen endte opp 13 prosent da nyheten kom torsdag, men Arctic Securities mener aksjen burde ha steget mer.

– Oppgangen er under det vi ventet som equity uplift. I tillegg til beløpet som Akastor mottar, kommer det renter, som kan gi merverdi. Aksjen kunne derfor ha gått mer på nyheten, påpekte analytiker Ole H. Berg.