<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Har sagt opp 20.000 ansatte

Som lovet fortsetter Elon Musk å strebe mot å si opp 20 prosent av ansatte i Tesla.

Publisert 21. juni
Oppdatert 23. juni
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 168 ord
VINKER FARVEL: Tesla fortsetter nedbemanningen. Foto: KRISZTIAN BOCSI

Etter flere runder med nedbemanninger har Tesla klart å si opp over 14 prosent av sine ansatte så langt i år, melder CNBC.

I april kunngjorde selskapet på en e-post til ansatte at de kom til å redusere den globale arbeidskraften med mer enn 10 prosent. Bloomberg rapporterte derimot samme måned at Musk kom til å si opp 20 prosent, men at antallet ifølge Musk kunne øke.

Tesla har tråkket feil tidligere i nedbemanningsprosessen. Forrige måned ble det kunngjort at toppsjef Elon Musk sa opp hele avdelingen som jobbet med Teslas hurtiglader, Supercharger. Det var da snakk om drøyt 500 personer i Supercharger-avdelingen. Flere av de ansatte ble i etterkant av oppsigelsen tilbakekalt til selskapet.

En Tesla-ansatt i fabrikkavdelingen forteller CNBC at de frykter det kan komme en større nedbemanning i juli avhengig av selskapets resultater i andre kvartal 2024.

Fredag endte aksjen opp 0,79 prosent og handles for 183,03 dollar per aksje. Hittil i år er aksjen ned dystre 26,33 prosent.