<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DNB: Finansmarkedene priser inn økt sannsynlighet for Trump-seier

Finansmarkedene tror attentatet mot Donald Trump lørdag har økt mulighetene for at han blir USAs neste president. Det kan bety økt inflasjon og økonomisk uro.

Publisert 15. juli
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 169 ord
TROR PÅ COMEBACK: Analytikerne hos DNB Markets mener sannsynligheten for at Donald Trump vinner valget i USA til høsten er økt etter attentatet lørdag. Foto: NTB

Det er i DNB Markets morgenrapport mandag at banken gjengir hvordan finansmarkedene nå endrer sine anslag for at Donald Trump faktisk vil gå av med valgseier i USA i november. Det vises til at både ekspertuttalelser og målinger viser større sannsynlighet for Trump blir USAs neste president.

– Markedsbevegelser som reflekterer større sjanse for gjennomslag av Trumps politikk, er derfor å forvente de neste dagene, skriver analytikerne og forklarer kort at dette vil gå ut på skattelettelser og mer proteksjonisme.

Allerede fra neste år regner DNB Markets med at en Trump-seier vil kunne gi en oppgang i inflasjonen. Banken allerede lagt inn i sine egne prognoser for utviklingen av den amerikanske styringsrenten at Trump vinner valget.

– På lengre sikt tror vi også at økt proteksjonisme og global politisk uro vil bidra til å trekke inflasjon og rente opp, heter det videre i morgenrapporten hvor det samtidig tas forbehold at økt usikkerhet også kan medføre at investorer søker seg mot trygge havner, noe som kan føre til sterkere dollar og fallende renter.