<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dagens Industri: – Øk forsvarsutgiftene til 3 prosent av BNP

Sverige trenger en større flåte, et sterkere flyvåpen, en større hær og langt bedre luftvern, skriver Dagens Industri.

Publisert 18. juli
Oppdatert 18. juli
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 192 ord
KREVER LEDERSKAP: Det kan bli en ny periode med Trump i USA. For å håndtere den på best mulig måte kreves et modent og målrettet lederskap, både fra Sverige og fra Europa, skriver Dagens Industri. Foto: Det svenske forsvaret

Dette skriver utenlandske aviser på lederplass

The Wall Street Journal

Du kan like det eller ei, men Donald Trump er tilbake etter en serie tilbakeslag. Hvordan gjorde han det? Én forklaring er ren utholdenhet og motstandskraft, samt at han nekter å akseptere skyld og nederlag.

Financial Times

Under president Bola Tinubu har nigerianerne de seneste 15 månedene måttet tåle kutt i drivstoffsubsidiene, økt inflasjon og den verste levekårskrisen på en hel generasjon. Men hvis sjokkterapien skal lykkes, må også den politiske klassen ofre noe. Det må bli slutt på fly og luksusbiler.

Die Welt

Nylig ble det rapportert at fødselsraten i Tyskland har sunket kraftig det seneste året, til 1,35 barn pr. kvinne. Det er ingen grunn til å la seg overraske. Foreldre i Tyskland ønsker seg en annen fordeling av jobb og barnepass.

Dagens Industri

Akkurat nå er det mest sannsynlig at Donald Trump blir USAs nye president. Det bør et lite land i Nord-Europa planlegge for. Da trenger Sverige en større flåte, et sterkere flyvåpen, en større hær og langt bedre luftvern. Gjør som Polen og øk forsvarsutgiftene til 3 prosent av BNP.