<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Article lead
lead
FORRIGE EIER: Den tidligere diner-restaurantens skilt pryder fremdeles inngangsdøren til Alex. Foto: Finansavisen

Lunsjguiden: Prisdumping på Frogner

Til tross for latterlig små asjetter, ekskluderende toalettforhold og en lunsjrett som viste seg å være dessert, hyller anmelderne Restaurant Alex.

Publisert 9. aug. 2024Oppdatert 11. aug. 2024
Lesetid: 3 minutter

Solen skinner, og lunsjduoen kaprer et av utebordene i krysset Bygdøy allé og Niels Juels gate på Frogner. Alex’ eneste servitør har hendene fulle med å vise større og mindre grupper på plass, tørke av bord og servere nye gjester spisekart og mat.

– Jeg rakk aldri å spise på BFF. Jeg tror jeg var innom Jan Vardøens avlagte filial av The Nighthawk Diner, men husker best da Kokkeløren holdt til i disse lokalene. At jeg ikke fikk parkeringsbot de gangene jeg handlet her, er fortsatt et under, sier Short.

Restaurant Alex

I de gamle lokalene til Vardøens avlagte filial av The Nighthawk Diner, og etter det BFF, ble konseptet til eneeier Marius Dingstad Fjeldstad endret til restaurant Alex. Enkel og billig lunsjmeny med alt fra sandwich og salat til burger. Effektiv service og nydelig mat.

Terningkast 5

Sted: Bygdøy allé 15.

Pris lunsjretter: 100–175 kroner.

Tid før maten kom: 17 minutter.

Besøkt: 18. juli 2024.

Long lytter bare med et halvt øre, for hun forsøker å tyde den bittelille skriften på lunsjmenyen. Sympatisk nok tar Short bilde av den og rekker telefonen over bordet, slik at Long kan forstørre skriften og se hva kjøkkenet har å by på.

Short applauderer igjen at burgeren ikke serveres med noe som helst tilbehør, og at fries, coleslaw, salat, bacon eller hva man måtte behage, bestilles eksplisitt.

Long velger menyens rimeligste alternativ; fransk toast med syltetøy og sirup. Short vipper mellom cheeseburger og grillet ostesmørbrød, spør servitøren og hennes svar feier all tvil under teppet: Bestill cheeseburgeren. Hun får det nærmest til å høres ut som en ordre.

SAFTIG BURGER: Det var ingen tvil om at servitørens anbefaling sto til forventningene. Foto: Finansavisen

Rusten engelsk

Ingen gjester har funnet veien inn, men utenfor begynner det å bli trangt om saligheten, også ved bordene som vender ut mot den langt roligere Niels Juels gate. Short tester toalettfasilitetene, og kommer skuffet tilbake. Med familiær kunnskap om rullestolbruk, viser det seg at toalettet i første etasje, forbeholdt nevnte gruppe, er i ustand. Trappen til de andre toalettene i kjelleren, hvor ytterligere et toalett heller ikke virker, vil mest sannsynlig ikke andre enn Birgit Skarstein mestre.

– Ikke veldig inkluderende eller sympatisk, sier Short.

– Men det er derimot prisnivået her. Både inkluderende og sympatisk, altså. Det virker som de jevnt over har dratt av en hundrelapp på alle retter, kvitrer Long i det maten blir servert.

LITEN MENY: Menyen var bokstavelig talt liten med tanke på utvalg, men også antall retter. Likevel fant Long & Short retter de begge sa seg godt fornøyde med. Foto: Finansavisen

Begge får hver sin latterlige lille asjett, eller nærmere bestemt desserttallerken, og Short fniser.

– Kanskje fordi de tar mindre plass på bordet og mindre plass i oppvaskmaskinen, sier Long analytisk før hun rynker pannen og fortsetter:

– Det er mulig engelskkunnskapen min begynner å bli litt rusten, men når det står «French toast, jam and syrup» i menyen, hvor i all verden kom den kulen med is fra?

Nå er det Short som ikke hører etter, for hun har smakt den første biten av burgeren, i et perfekt varmet briochebrød, og er i den samme burgerhimmelen som ved forrige besøk på Døgnvill.

– Den så jeg ikke komme. Selv om størrelsen på tallerkenen er helt koko, er kjøttet hos Alex så perfekt at jeg får tårer i øynene. Men nå ser jeg at mannen på nabobordet har bestilt coleslaw til sin burger, og får nok en liten asjett med tilbehør. Kanskje det blir tre små desserttallerkener dersom han også hadde bestilt fries, undrer Short.

IS UT AV DET BLÅ: Long fikk en uventet iskule på toppen av lunsjretten. Foto: Finansavisen

Den ufrivillige dessertspiseren virker også særdeles fornøyd:

– Det varme syltetøyet og iskulen er en perfekt kombinasjon. Jeg får syrlighet og sødme, og både øyne og mage er tilfredsstilt. Enda godt jeg er en søtmoms. 

Denne gangen var de aldri i tvil om karakteren, og med en femmer i lommen har Long allerede planlagt neste besøk.