<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Vi er i et «buffalomarked»

Bank of America tror volatiliteten i markedet vil stige foran presidentvalget i USA i november. Her er det investorer kan forvente i siste halvdel av 2024, og hvilke risikoer som ulmer i horisonten. 

Publisert 30. juli
Oppdatert 30. juli

Etter flere uker med gjentatte toppnoteringer for både S&P 500 og Nasdaq-indeksen, ble onsdag forrige uke den verste dagen for den brede samleindeksen S&P 500 siden 2022.

Fallet skyldtes i stor grad siste tids «rotasjonshandel», der investorer har solgt seg ned i de store teknologiaksjene og fylt på med selskaper i mer rentesensitive sektorer, slik som bygg og anlegg, som har fått en opptur etter lovende inflasjonstall fra Fed. 

Et slikt fenomen på denne tiden av året er ikke uvanlig i et såkalt «bull»-marked, men Bank of America har et noe annet syn på utviklingen. 

– Vi er i et «buffalomarked»

Vi befinner oss verken i et «bull»- eller «bear»-marked, men i et «buffalo»-marked, mener storbanken.

En bøffel er også i oksefamilien, men i motsetning til oksen kan den bli sliten etter sterk oppgang. 

- Den kan streife rundt, den kan vandre rundt i sommermånedene, sier Marci McGregor, leder for porteføljestrategi i Merrill og Bank of America Private Bank, til CNBC

– Men til syvende og sist, det som vil gjøre om bøffelen til en ekte okse igjen, er fundamentale faktorer.

Banken tror markedet vil avslutte året på et høyere nivå fra i dag, drevet av faktorer som inntjening, investeringssyklus, finansielle forhold, renter og kunstig intelligens.

– Vi tror at de fundamentale ingrediensene er på plass for at opptrenden skal fortsette, uttaler McGregor til nettstedet. 

ØKT UROLIGHET: Bank of America tror på økt volatilitet frem mot presidentvalget i USA i november. Foto: Michael Nagle

Økt volatilitet

– Men det kan bli noen urolige perioder.

 Han tror at volatiliteten i markedene vil få seg en oppsving frem mot presidentvalget i november. Fra juli til november kan investorer forvente et svakere marked, tror McGregor, som peker på at markedene vil ta seg opp i november og desember etter valget.

På samme tid advarer han nå sine kunder om å sitte med for mye cash. 

De høye rentene har gitt den beste avkastningen på cash på flere år, men med Bank of America som spår rentekutt allerede i september, påpeker han at underinvesteringer også byr på risiko. 

– Dersom vi nå får en tilbakegang i markedet, vil vi øyne det som en kjøpsmulighet til våre kunder som ikke har nådd sin målallokering, sier han til nettstedet.