Beslaget kommer fram i rettsdokumenter der det russiske selskapet Social Design Agency anklages for å ha drevet en kampanje for å overbevise den amerikanske allmennheten om at USA ikke burde finansiere den ukrainske krigsinnsatsen.
Social Design Agency er allerede underlagt økonomiske sanksjoner for den påståtte driften av falske nyhetsnettsteder i Europa på vegne av russiske myndigheter.
Det amerikanske finansdepartementet sier de innfører sanksjoner mot ti personer og to virksomheter. Blant disse er sjefredaktøren og visesjefredaktøren i den statlige russiske mediegruppen RT – tidligere Russia Today.
Amerikanske tjenestemenn anser RT for å ha en nøkkelrolle i Russlands propagandavirksomhet.
– Bruker PR-firmaer til å spre desinformasjon
– USA mener RT-ansatte finansierte et opplegg for å påvirke amerikansk opinion om Russland og landets krig mot Ukraina, sier justisminister Merrick Garland. Han sier RT og de ansatte ville bruke et selskap i delstaten Tennessee til å spre russiskvennlig innhold.
Ifølge justisministeren har den indre kretsen rundt Russlands president Vladimir Putin instruert russiske PR-firmaer til å fremme desinformasjon som en del av et program for å påvirke årets valg i USA.
– Vi vil aggressivt og uopphørlig jobbe for å motarbeide og hindre forsøk fra USA, Kina eller andre utenlandske aktører på å blande seg inn i våre valg, sier Garland, som også anklager Iran for stadig mer aggressive forsøk på valgpåvirkning.
Flere anklager
Han sier USA også sikter to RT-ansatte for hvitvasking.
Samtidig sier utenriksdepartementet i Washington at Rossiya Segodnya (Russia Today), Ria Novosti, RT, TV-Novosti, Ruptly og andre kanaler nå klassifiseres som representanter for en fremmed makt.
Tidligere på dagen sa flere kilder til CNN at både amerikanske og ikke-amerikanske stemmer brukes til å «hvitvaske» den russiske desinformasjonen.
I juli anklaget det amerikanske justisdepartementet en RT-ansatt for å være innblandet i et opplegg som brukte rundt 1000 kontoer i sosiale medier til å utgi seg for å være amerikanske borgere og spre desinformasjon om krigen i Ukraina og andre temaer.
I forrige måned anklaget USAs myndigheter Iran for forsøk på hacking av valgkamporganisasjonene til både Donald Trump og Kamala Harris.
– Vrøvl og heksejakt
Den russiske parlamentarikeren Marija Butina avviste tidligere på dagen de varslede påstandene om Russlands forsøk på å påvirke valget i USA.
– De amerikanske påstandene var og er rent vrøvl og en heksejakt, sa Butina til CNN etter at kilder hadde sagt til kanalen at Biden-regjeringen planla å komme med anklager om valgpåvirkning.
Butina har tidligere sittet 15 måneder i fengsel i USA for å ha opptrådt som en uregistrert russisk agent, men sitter nå i nasjonalforsamlingen i hjemlandet, der hun representerer for regjeringspartiet Forent Russland.
– Russland mener det ikke har noe å si hvem som vinner valget i USA – den eneste vinneren vil være USAs private militær-industrielle kompleks, sier hun.
Russiske myndigheter har gjentatte ganger sagt at de ikke blander seg inn i valget i USA, men følger nøye med.