<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flygigant skyver på børsplanene

Geopolitisk ustabilitet nevnes som én grunn. En annen skal være at flyselskapet først vil vise frem sterke resultater.

Publisert 11. sep.

I juni ble det kjent at Etihad Airways hadde gjort fremskritt med sine planer om børsnotering, og at selskapet lå an til å bli det første store flyselskapet fra Midtøsten til å gå på børs.

«Vi jobber veldig hardt for å få det til å skje når tiden er inne,» sa konsernsjef i Etihad, Antonoaldo Neves, til Bloomberg TV.

Nå melder Reuters, med henvisning til kilder, at Abu Dhabi-selskapets planer betyr børsnotering tidligst i 2025.

Tidligere har Etihad Airways, hvis hovedeier er Abu Dhabis statlige investeringsfond ADQ, siktet mot en børsnotering i år, ifølge nyhetsbyrået.

Reuters-kildene forklarer utsettelsen med at flyselskapet ønsker å vise investorene sterke finansielle resultater for 2024 først. Dessuten skal geopolitisk ustabilitet i regionen angivelig være en faktor.

2,5 milliarder hittil i år

Da fremskrittene i Etihads børsnoteringsprosess ble kjent i sommer, forklarte Neves at han var blitt bedt av sine eiere om å drive selskapet som om det allerede er børsnotert, ved å forbedre finansielle resultater og selskapets corporate governance – eierstyring og selskapsledelse.

Tidligere har Bloomberg også omtalt at Etihad Airways har valgt banker til å bistå i den potensielle børsnoteringen, og at flyselskapet kan hente opp mot 1 milliard dollar.

I første halvår i år hadde det et resultat etter skatt på 851 millioner dirham, opp fra 575 millioner året før. Det tilsvarer 2,5 milliarder kroner. Inntektene ble økt med 21 prosent til 11,7 milliarder dirham, hjulpet av en passasjervekst på 38 prosent, ifølge Reuters.