<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Inntektene skal vokse 20 prosent årlig

Etter et tøft år for halvledere melder Nordic Semiconductor om comeback. Nå venter det en topplinjevekst på 20 prosent årlig ut dette tiåret.

Publisert 26. sep.
Oppdatert 26. sep.
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 411 ord
NOD-SJEF: Vegard Wollan. Foto: Eivind Yggeseth

(Saken oppdateres)

I en børsmelding med forbindelse til kapitalmarkedsdagen i Nordic Semiconductor, melder halvlederselskapet om nye mål for veien videre. 

Dette inkluderer et mål om å ha en gjennomsnittlig årlig topplinjevekst på 20 prosent årlig ut dette tiåret. Ifølge meldingen vil dette gjøre det mulig for selskapet å nå sitt lønnsomhetsmål med en EBIDTA-margin på omtrent 25 prosent innen fem år. 

Selskapet skriver at første steg i «den operasjonelle giringen» er å levere vekst i 2025 med en flat kostnadsbase sammenlignet med 2024. 

I fjor hadde Nordic Semiconductor en omsetning på totalt 543 millioner dollar, og i år venter analytikerne, ifølge konsensusestimater hentet fra DNB Markets, en omsetning på omtrent 514 millioner dollar. 

– Vi jobber videre med klare og ambisiøse planer og hvert av våre forretningsområder vil bli holdt ansvarlig opp mot vårt overgripende mål om å gjenopprette lønnsomheten. Vi må skape vekst og styrke bruttomarginene, men vi må også klare å vokse uten å dra på oss for mye kostnader, sier adm. direktør, Vegard Wollan, i meldingen.

Følg kapitalmarkedsdagen her!

Fire nye områder

Selskapet har nylig lansert en ny databrikke, nRF54, som skal lanseres i deres første produkter senere i 2024. 

– Introduksjonen av «nRF54 Series» vil drive lanseringen av 2 til 4 nye produktfamilier hvert år og revitalisere den brede produktporteføljen vi har i Bluetooth markedet. Disse produktene er utviklet i samarbeid med våre nøkkelkunder og gjøres tilgjengelig for det brede markedet som standardprodukter, sier Wollan.

Videre opplyser selskapet at de vil snakke om deres videre mål for de fire nye forretningsområdene under kapitalmarkedsdagen; Short-range, Long-range, Wi-Fi og Power Management.

Noen av målene ble listet opp i meldingen: 

  • Ambisjonen for Short-range virksomheten er å vokse raskere enn det relevante adresserbare markedet over tid, hovedsakelig drevet av produktlanseringer. Selskapet forventer moderat vekst med kun begrenset effekt av den nye nRF54 Series i 2025, og tiltagende vekst fra 2026 og videre.
  • Nordic venter at dette vil gjøre det mulig å oppnå en EBITDA-margin på 25 prosent for den etablerte virksomheten i Short-range i 2027, inkludert gruppens samlede salgs- og administrasjonskostnader.
  • Nordic planlegger for å skalere Long-range virksomheten mot lønnsomhet i 2028. Dette vil kreve at selskapet etablerer en inntektsbase på mer enn 100 millioner dollar gjennom penetrasjon av utvalgte markeder innen sporingsløsninger, målesystemer og industriell IoT med nye produkter.
  • Nordic planlegger også å utvikle tidligfase-virksomhetene i Wi-Fi og PMIC mot lønnsomhet i 2028, noe som vil kreve at selskapet etablere inntektsbaser på mer enn 50 millioner dollar for hver av forretningsenhetene.