<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Må rive deler av hytta

Kristian Monsen Røkkes hytte viste seg å være ulovlig stor. Nå må han rive deler av bebyggelsen på strandeiendommen.

Publisert 10. jan. 2023
Oppdatert 11. jan. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 220 ord
MÅ RIVE: Kristian Monsen Røkke må rive deler av hytten.  Foto: Berit Roald

– Det er en veldig gjennomført eiendom både utvendig og innvendig. Den ligger veldig usjenert og fint til i skjærgården og har mye bra kvaliteter både i bygningsmassen og i eiendommen forøvrig. Den er sjeldent godt gjennomført, sa eiendomsmegler Christian Forum til Finansavisen i 2020 da Røkke satte prisrekord i Mandal.

Sensommeren 2020 kjøpte han hytta i Mandal for 18,5 millioner kroner.

Finansavisen skrev da at hverken far eller sønn Røkke tok seg bryet med å oppsøke eiendommen. Den skal ha blitt kjøpt usett ut fra bilder.

Etter overtagelsen søkte Røkke om å gjøre flere endringer på eiendommen. I forbindelse med søknadsprosessen oppdaget Lindesnes kommune at hytta var betydelig større enn hva som var tillatt. Det skriver E24. 

Mens reguleringsplanen åpnet for 120 kvadratmeters bebyggelse på eiendommen, talte Røkkes hytte, uthus og pumpehus 152 kvadratmeter, ifølge E24 som siterer Lindesnes Avis. Røkke søkte om å få øke utnyttelsen på tomten, men har nå fått nei.

«Grunneier må rive»

«Grunneier må rive deler av hytta eller boden for å bringe bebyggelsen i tråd med plan- og bygningsloven,» skal Kjersti Stiple Verdal, avdelingsleder for byggesaksavdelingen i Lindesnes kommune, ha sagt til E24.

Røkke kan snart vente seg et forhåndsvarsel fra kommunen, hvor det blir satt en tidsfrist for når rivingen skal ha funnet sted.

«Hvis grunneier ikke ordner opp, vil det bli gitt pålegg om retting», sa Verdal til E24.