<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rob DeSantis vil ha 1,6 mrd. på Manhattan Beach

Den enorme luksusvillaen tar så stor plass at den i sin tid sørget for en lov som forbyr å bygge så stort igjen. 

Publisert 13. des. 2023
Oppdatert 13. des. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 382 ord
TIL SALGS: Denne luksusvillaen på Manhattan Beach er til salgs.  Foto: Richard Yamakawa

Selgeren av den rett i underkant av 1.200 kvadratmeter store strandeiendommen på Manhattan Beach i Los Angeles County er tech-investor Rob DeSantis. Han har til forveksling ingenting å gjøre med Florida-guvernør Ron DeSantis, men var med å grunnlegge programvareselskapet Ariba, i tillegg til å være en tidlig investor i LinkedIn. 

Rundt årtusenskiftet kjøpte han tre tilstøtende tomter på Manhattan Beach for omtrent 13 millioner dollar, og brukte deretter flere år på å designe den enorme luksusvillaen som nå er til salgs. 

Skulle prislappen på 150 millioner dollar – 1,6 milliarder kroner – gå gjennom, vil DeSantis ha knust den forrige rekorden med femgangeren. Den var på 30 millioner dollar, ifølge Eric Fonoimoana, en av meglerne av eiendommen fra Compass, til WSJ

Eiendommen er relativt nær downtown L.A. og særlig flyplassen.

(1 / 3)

Sirkulært hus

DeSantis har installert solcellepaneler på taket og bruker grunnvarme for å varme opp og kjøle ned huset. Samlet sett dekker de 80 til 90 av hans driftskostnader, ifølge DeSantis selv. 

I november la techgründeren huset ut for leie til den nette sum av 150.000 dollar – 1,6 millioner kroner – i måneden. Han sa at han ønsket å teste markedet og forsikre seg om at salg er det beste alternativet.

Eiendommen blir meglet av Fonoimoana og Brook Billings fra Compass og Branden og Rayni Williams fra Beverly Hills Estates. 

I oktober var median-salgspris på Manhattan Beach 2,5 millioner dollar. Det er ned 16,4 prosent fra oktober i fjor, ifølge eiendomsmegleren Redfin.

(1 / 4)

Særskilt stilling

Et hjem av denne størrelsen kan aldri bli bygget igjen i området.

Da DeSantis bygde huset sitt, raste frykten for overbygging i samfunnet rundt. Byrådet dannet en komité som til slutt vedtok en forskrift som forbød fremtidige milliardærer fra å bygge på trippeltomter som den DeSantis eide.

DeSantis sa at målet hans var å bygge en «smakfull bungalow som ville være estetisk vakker for samfunnet». I tillegg til å bygge mindre enn hva tomten kunne romme, sa han at han skulle plante trær langs omkretsen av huset. 

«Resultatet er et hus som ikke er stort og prangende», sier DeSantis til WSJ. 

Det tok ni år å ferdigstille eiendommen, og huset er bygget med mye stein og teak. Bassenget har glassvinduer i bunnen, slik at svømmere kan sees fra dampbadet, dusjen og omkledningsområdet under.