<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kanye West vil 540 mill. for rustent boligskall

Den verdenskjente artisten kan gå på tosifret millionskrell når han nå selger Malibu-luksusen han ville bygge før ulykken traff ham. 

Publisert 28. des. 2023
Lesetid: 5 minutter
Artikkellengde er 1110 ord
TIL SALGS: Kanye West selger bolig i Malibu. Foto: Backgrid/AFP

For bare to år siden var Kanye West høyt på strå og nøt milliardsuksessen som sneakermerket Yeezy ga ham.

Han kjøpte flere eiendommer, deriblant to rancher i Wyoming, og midt i den bitre skilsmissen fra Kim Kardashian kjøpte han et hus rett over gaten fra hennes bolig i Hidden Hills – bare fordi han kunne.

Han betalte også 57 millioner dollar i kontanter for et strandhus i Malibu designet av den berømte japanske arkitekten Tadao Ando. Dette bygget har han nå lagt ut for salg for 53 millioner dollar – 540 millioner kroner, ifølge Wall Street Journal.

Selv om noen mot formodning slår til på full pris, står West i fare for å tape flere titalls millioner på eiendommen.

Kanye West vil 540 mill. for denne boligstrukturen på Malibu. Foto: Backgrid

Arkitekttegnet rønne

Flyfoto viser at de fleste vegger og dører nå er borte, og interiøret har sannsynligvis endt opp på en søppelfylling. 

– Kjøperen vil måtte bruke flere millioner dollar bare for å gjøre huset beboelig, sier Jason Oppenheim, som megler salget av eiendommen på vegne av Kanye, til Wall Street Journal.

West planla å redesigne og oppgradere den 370 kvadratmeter store boligen, men så avsluttet Adidas samarbeidet med den 46 år gamle rapperen som følge av hans mange antisemittiske uttalelser. Kanye har fortsatt å føre en overdådig livsstil, men de tapte inntektene var i milliardklassen og skal angivelig ha etterlatt Kanye i økonomisk knipe, ifølge Business Insider.

(1 / 6)

Den potensielle luksusvillaen han nå selger er nå kun et betongskall utsatt for vær og vind. Rekkverk og metallbeslag rundt huset skal allerede ha rustet.

Det vil være interessant å se hvilken salgspris eiendommen til slutt oppnår – spesielt fordi den ligger tett inntil andre boliger, der nesten alle bare er verdt en brøkdel av Wests pris.

Det som imidlertid taler for den høye prisen er at dette er en av de få boligene i USA som er designet av Tadao Ando, som har blitt en av de mest ettertraktede arkitektene blant milliardæreliten.