<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Obos-prisene flater ut – som ventet

Prisveksten for Obos-boliger avtok markant i juni, etter en uvanlig sterk oppgang måneden før.

Publisert 1. juli
Oppdatert 1. juli

Prisene på brukte Obos-boliger i Oslo steg 0,1 prosent fra mai til juni, viser nye tall fra Obos mandag. På landsbasis var prisene uendret.

Utviklingen var noe sterkere enn vanlig i Oslo, da prisene i hovedstaden typisk har falt i juni de seneste ti årene, opplyses det.

I mai steg Obos-prisene hele 1,8 prosent, både i Oslo og på landsbasis. Denne prisoppgangen var godt over snittet for de seneste ti årene.

– Overraskende mye

På årsbasis er Obos-prisene i Oslo nå opp 2,5 prosent, mens de på landsbasis er opp 2,1 prosent. Så langt i 2024 er Oslo-prisene opp 9,0 prosent, som også er sterkere enn de seneste ti årenes gjennomsnitt.

– OBOS-prisene flatet ut i juni etter sterk oppgang i mai. Prisene har steget hver måned i år med unntak av i april. Det var ventet at prisene skulle flate ut i juni, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos i en kommentar til tallene.

Hun sier videre at Oslo-oppgangen på 9,0 prosent hittil i år er «overraskende mye, gitt de mange rentehoppene vi har hatt».

Kvadratmeterprisene for Obos-boliger oppgis til 81.132 kroner i Oslo og 70.006 kroner på landsbasis. Antallet Obos-boliger som skiftet hender i Oslo i juni, var 12 prosent lavere enn i samme måned i fjor.

Eiendom Norge på onsdag

Eiendom Norge kommer med sine boligpristall for juni førstkommende onsdag klokken 11.00.

Deres mai-tall viste en prisvekst på 0,9 prosent nominelt og 0,6 prosent sesongjustert.

Hittil i år er boligprisene i Norge opp 8,2 prosent, ifølge Eiendom Norges tall.

«Vi har nå tre år på rad med sterk oppgang på våren. Prisutviklingen er mye sterkere enn hva vi så for oss ved inngangen til året. Vi overvurderte renteøkningene og undervurderte lønnsøkningene,» kommenterte adm. direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge da.