<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sikret oppdrag til halv milliard

Et svensk datterselskap skal oppføre nye logistikkbygg like ved flyplassen i Gøteborg.

Publisert 3. feb. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 221 ord
HALV MILLIARD SVENSKE: For Veidekke og konsernsjef Jimmy Bengtsson. Foto: Kaare Martin Granerud

 

Veidekke skal bygge to nye logistikkbygg ved Gøteborg i Sverige, opplyser entreprenørkonsernet fredag.

Det er det svenske datterselskapet BRA Bygg som er tildelt oppdraget med å oppføre to nybygg med logistikkareal på totalt over 50.000 kvadratmeter. Byggene skal oppføres nær flyplassen Landvetter, og verdien av oppdraget oppgis til nær 500 millioner svenske kroner.

Det tilsvarer cirka 485 millioner norske kroner etter dagens vekslingskurs.

Oppdragsgiver er det svenske logistikkeiendomsselskapet Catena.

400 + 99 millioner

Det ene bygget omfatter totalt 42.250 kvadratmeter med kjøle- og fryselagre samt kontorer. Dette oppdraget utgjør cirka 400 millioner svenske kroner i verdi, og byggestart er nå i første kvartal. Bygget ventes å stå ferdig sommeren neste år, ifølge Veidekke.

Det er matdistributøren Menigo Foodservice som skal bruke bygget når det står ferdig.

Det andre bygget blir rundt 9.000 kvadratmeter med lager-, kontor- og utstillingsarealer. Her er oppdragsverdien 99 millioner svenske kroner, byggestart er i mars i år, og ferdigstillelse er planlagt til våren neste år.

Det er sportstilskuddsleverandøren MM Sports som skal benytte bygget når det står ferdig.

Begge de nye byggene vil inngå i logistikknutepunktet Logistikposition Landvetter, som med sin beliggenhet ved både flyplass og havn vil være optimal for omlasting av gods og varer til Gøteborg-regionen og resten av Norden. BRA Bygg er også grunnentreprenør med ansvar for tomte- og anleggsarbeider i området, opplyses det.