<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Veidekke sikret seg kjempekontrakt

Veidekke skal nå legge 200.000 tonn asfalt på E10, og har dermed sikret seg en av Norges størte asfaltkontrakter.

Publisert 6. feb.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 183 ord
NY KONTRAKT: Veidekke og deres konsernsjef Jimmy Bengtsson har sikret seg en ny kjempekontrakt. Foto: Iván Kverme

Veidekke har markert sin tilstedeværelse i anleggsbransjen ved å vinne en større asfaltkontrakt med Skanska Norge for arbeid på den nye E10 Hålogalandsvegen, som strekker seg gjennom Nordland og Troms. 

Kontrakten, som beløper seg til 264 millioner kroner før merverdiavgift, omfatter legging av omtrent 205.000 tonn asfalt.

«Å bli valgt for en av de største asfaltkontraktene i Norges historie er en ære. Vi skal benytte lokalprodusert asfalt fra vår fabrikk i Sigerfjord, med en betydelig andel resirkulert materiale fra den tidligere E10-strekningen», uttaler Martin Holmqvist, direktør i Veidekke Asfalt.

Skanska, som fungerer som totalentreprenør for prosjektet, har inngått en offentlig-privat samarbeidskontrakt (OPS) med Statens vegvesen. Prosjektet inkluderer bygging og vedlikehold av 82 kilometer vei langs E10/riksvei 85 fra Tjeldsund til Gullesfjordbotn og Langvassbukt. 

Veidekke er ansvarlig for asfalteringen av delstrekningene til syv på den vestlige delen, som inkluderer veien fra Sigerfjordtunnelen til Fiskefjorden og videre langs riksvei 85 til Kåringskrysset nord for Lødingen.

Asfaltarbeidene er planlagt å starte i 2024, med en initial legging av 40-45.000 tonn asfalt. Fullføringen av asfalteringsarbeidet strekker seg over flere år, fra 2025 til 2027, med forventet å åpne i slutten av 2028.