<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DN: Kraftanalytiker mener det verste er bak oss

Ifølge DN mener kraftanalytiker Tor Reier Lilleholt i Volue Insight at strømpristoppen kan være nådd.

Publisert 7. jan. 2023 kl. 16.04
Oppdatert 7. jan. 2023 klokken 16.20
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 218 ord
FORBI: Energianalytiker Tor Reier Lilleholt i Volue Insight mener vi har nådd toppen av de skyhøye strømprisene. Foto: Privat

Analysesjef Tor Reier Lilleholt i Volue Insight sier til DN lørdag at han er ganske sikker på at den lange perioden med ekstremt høye strømpriser ligger bak oss.

– Fremtidsprisene har sunket betydelig måned for måned siden tidlig i høst. For de kommende vintermånedene ligger prisen på mellom én krone og 1,50. Vi tror den vil synke ytterligere ned mot én krone. For sommeren cruiser prisen rundt én krone, noe som også ligger an til å kunne bli gjennomsnittsprisen for hele året, sier kraftanalytikeren til avisen.

Han skal videre ha uttalt at mye tyder på at de høyste prisene ligger bak oss, men at prisene sør i landet fremdeles vil være høye nok til at husholdningene får strømstøtte.

De lave gassprisene skyldes for det meste svært milde januartemperaturer i europa, og en stor snømengde i Norge, som vil gi store mengder energi i form av vannkraft.

Gaassprisene er nå lavere enn de var før Russland begynte å stramme inn eksporten til Europa høsten 2021.

– Om vi sammenligner 2022 mot 2021, er forbruket i Europa redusert med rundt 100 milliarder kilowattimer, sier Lilleholt til DN.

Avisen trekker frem at mange markedsaktører har gjennom høsten fryktet at neste vinter kan bli verre – og ikke bedre – enn i 2022, men lilleholt trekker frem at markedet mener noe annet, og viser til prognosen om lave gasspriser.