<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bellona selger ladeselskap

Miljøstiftelsen Bellona har solgt ladeselskapet eRoute71.

Publisert 9. jan. 2023
Oppdatert 9. jan. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 188 ord
JOBBEN GJORT: Frederic Hauge, stifter av Bellona, har solgt eRoute71 til Kople, som skal ta selskapet videre. Ivan Kverme

Miljøstiftelsen Bellonas batteriselskap BEBA solgte nylig ladeselskapet eRoute71 til ladeselskapet Kople, ifølge en melding.

– Vi etablerte eRoute71 for å sette søkelyset på behovet for en ladeinfrastruktur for elbiler i Norge. Nå er vår jobb gjort, og vi selger selskapet til Kople, som skal ta utbygging av elbil-lading inn i framtida, sier Bellona-stifter Frederic Hauge.

BEBA eide 70 prosent av eRoute71, og selskapet DEFA eide 30 prosent. Kople bygger og drifter ladeanlegg over hele landet med lynladere, hurtigladere og normal-ladere.

eRoute71 har i dag over 20 ladesteder i Norge, og Kople tok formelt over selskapet 1. januar.

– Lokasjonene hvor Bellona har opprettet ladesteder er attraktive, og godt besøkt. Bellona har hatt et godt samarbeid med engasjerte lokasjonseiere, som vi gleder oss til å føre videre. Disse lokasjonseierne var ekstra tidlig ute med å se behovet og muligheten for å legge til rette for elbillading. Vi skal sørge for at ladetilbudet også fremover blir relevant og brukervennlig. Vi er stolte av at Bellona har tillit til at vi kan ta arbeidet deres med eRoute71 videre til nye høyder, sier Joar Taraldsten Brunes, daglig leder i Kople.