<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Archer og Kyllingstad kan kjøpe Baker Hughes-virksomhet

Archer eller IKM Gruppen i Stavanger kan få kjøpe deler av virksomheten som oljeservicekjempen Baker Hughes har i Storbritannia.

Publisert 17. jan. 2023
Oppdatert 17. jan. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 123 ord
SNUSER PÅ OPPKJØP: Archer er en av to som kan få kjøpe Baker Hughes-virksomhet i UK. FOTO: FINANSAVISEN

 

Archer og IKM Testing UK har inngått en foreløpig avtale som gir selskapene mulighet til å kjøpe Baker Hughes’ kveilerør- og pumpevirksomhet (coil tubing and pumping – CT&P) i Storbritannia.

Baker Hughes skal selge virksomheten for å tilfredsstille de britiske konkurransemyndighetene. Konkurransemyndighetene vil gjennomføre en offentlig høringsprosess med de to kjøperne, og ventes å konkludere innen 1. februar.

«CT&P-virksomheten passer godt inn i Archers generelle strategi om å vokse innen bore- og brønntjenester i Storbritannia og ytterligere utvide våre tjenester innen P&A (plug and abandon),» skriver Archer i en børsmelding.

Archer opplyser at transaksjonen avhenger av at selskapet blir valgt av Baker Hughes, at det inngås en endelig avtale, godkjennelse av konkurransemyndighetene og godkjennelse fra Archer-styret.

IKM Testing UK er en del av Ståle Kyllingstads IKM Gruppen.