<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Venstre krever karbonfangst på Melkøya

Venstre krever karbonfangst ved Equinors anlegg på Melkøya istedenfor elektrifisering. Partiet tar dette opp i Stortinget tirsdag.

Publisert 31. jan. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 137 ord
Melkøya utenfor Hammerfest. På øya har Equinor bygget et anlegg for mottak og prosessering av naturgass fra Snøhvitfeltet i Barentshavet. Foto: Equinor

Melkøya utenfor Hammerfest får i dag strøm fra eget gasskraftverk. Equinor vil forlenge levetiden til gassanlegget ved å elektrifisere det, men Venstre mener karbonfangst- og lagring (CCS) er løsningen.

– Elektrifisering av Melkøya vil dessverre kreve så mye kraft at det blir mindre kraft igjen til nye industrietableringer i Nord-Norge. Derfor må Stortinget se på andre løsninger, sier Ola Elvestuen, Venstres representant i energi- og miljøkomiteen, i en pressemelding.

– Det er karbonfangst og -lagring som er løsningen på å få ned utslippene fra Melkøya. Da får vi ned utslippene uten at det gir negativ effekt på kraftbalansen i Nord-Norge.

Tirsdag vil Venstre levere et representantforslag hvor partiet stiller krav til karbonfangst ved Equinors anlegg på Melkøya. Elvestuen håper Venstres forslag kan behandles sammen med både forslaget fra Rødt og et forslag fra Frp om å stanse elektrifiseringen av Melkøya.