<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Standard Supply betaler utbytte

Standard Supply vil betale 0,10 kroner pr. aksje i utbytte til aksjonærene, tross tap i fjerde kvartal.

Publisert 16. feb. 2023
Oppdatert 16. feb. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 222 ord
GIR TILBAKE TIL AKSJONÆRENE: Øystein Stray Spetalen-selskapet foreslår å betale utbytte. FOTO: Ivan Kverme

 

Styret i det Øystein Stray Spetalen-dominerte offshorerederiet Standard Supply foreslår å betale 0,10 kroner pr. aksje i utbytte til sine aksjonærer.

Utbytteforslaget er gjort på bakgrunn av resultatene i fjerde kvartal og sterke fremtidsutsikter, opplyser styret i kvartalsrapporten.

Det kan bli økte utbytter fremover. 

– Vi ser mer attraktive time charter-rater som vil kunne tillate utbytter som ligger over nivået i fjerde kvartal, sier styreleder Martin Nes i kvartalsrapporten.

Han opplyser at selskapets strategi er uendret, der inntjeningen over kontant break even vil bli betalt ut til aksjonærene, samtidig som selskapet har vekstambisjoner.

Standard Supply fikk et driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 1,2 millioner dollar i fjerde kvartal, opp fra 0,2 millioner dollar i tilsvarende periode året før.

Rederiet hadde time charter-inntekter på 10.600 dollar pr. dag og en utnyttelse på skipene på 84 prosent.

– Standard Supply avsluttet året med en solid kontantposisjon på 8,1 millioner dollar og en utrukken kredittfasilitet på 20 millioner dollar. Selv om spotmarkedet i Nordsjøen har vært svakt så langt i 2023, er vi tilfreds med å se time charter-slutninger på nivåer som nærmer seg 2012–2014. Som i fjor, venter vi at spotmarkedet vil bedre seg betydelig de kommende månedene som følge av at mange skip forsvinner ut på terminoppdrag, sier Nes i rapporten.

Standard Supply

(Mill. USD)4.kv/224.kv/21
Driftsinntekter8,02,7
Driftsresultat−0,6−0,9
Resultat før skatt−0,7−1,2
Resultat etter skatt−0,8−1,2