<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Inntektstap etter kollisjon

Golden Energy Offshore er opp 22,6 prosent på børsen hittil i år. 

Publisert 21. feb. 2023
Oppdatert 22. feb. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 245 ord
PÅRENT VED KAI: Per Ivar Fagervoll leder Golden Energy Offshore Services. Foto: GEOS

 

Men med en børsverdi på beskjedne 83 millioner kroner og tre plattformforsyningsskip i flåten er Ålesund-rederiet minst av de børsnoterte offshore serviceskipsrederiene. Solstad Offshore i Skudeneshavn er størst, og der er aksjen opp 28,5 prosent siden årsskiftet.

Golden Energy Offshore Services fikk et driftsresultat på minus 26,3 millioner kroner i fjerde kvartal, sammenlignet med minus 4,5 millioner kroner i tilsvarende periode året før.

Omsetningen var 25,5 millioner kroner, mot 24 millioner kroner året før. Selskapets plattformforsyningsskip hadde en utnyttelse på 70 prosent i kvartalet.

Den lave utnyttelsen skyldes at «Energy Duchess» ble truffet av en annen båt mens fartøyet lå fortøyd ved kai og skulle bunkre i Aberdeen. Dette førte til reparasjoner og off-hire i 24 dager. 

Uhellet preger også kvartalsresultatet som ble negativt. Erstatningskrav for reparasjonskostnadene såvel som inntektstapet er fremmet overfor forsikringsselskapet, men ikke inkludert i regnskapet pr. 31. desember.

Ifølge rederiet er de grunnleggende driverne for selskapets segment robuste. Det ser for seg et sunt marked fremover på bakgrunn av forventet høy etterspørsel som følge av økt aktivitetsnivå og begrenset tilbud fra en historisk lav andel nybygg målt mot den eksisterende flåten.

Selskapet hadde en timecharterinntjening på 13.700 dollar pr. skip pr. dag med en utnyttelse på 98,7 prosent i januar. Etter at «Energy Scout» er solgt og ble levert 23. januar har selskapet tre PSV-er i flåten. To av dem er sluttet på kontrakter, mens en arbeider i spotmarkedet i Nordsjøen.

GOLDEN ENERGY OFFSHORE

(Mill. kr)4. kv./224. kv./21
Driftsinntekter25,524,0
Driftsresultat−26,3−4,5
Resultat før skatt−9,7−16,5
Resultat−9,7−16,5