<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Equinor nærmere gigantprosjekt i Tanzania

Tanzanias energidepartement har konkludert forhandlingene med Equinor og Shell for et LNG-prosjekt til 300 milliarder kroner. Nå skal partene forberede kontrakter.

Publisert 7. mars 2023
Oppdatert 7. mars 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 153 ord
GASS: Equinor og konsernsjef Anders Opedal opererer en blokk som estimeres å inneholde mer enn 20 billioner kubikkfot gass. Foto: Eivind Yggeseth

 

Tanzanias energidepartement har konkludert forhandlingene med Equinor og Shell om byggingen av et LNG-prosjekt verdt 30 milliarder dollar, og partene forbereder nå kontrakter. Det rapporterer Reuters tirsdag, med henvisning til meldinger fra landets energidepartement på Twitter.

I juni signerte partene en rammeavtale for å starte byggingen av prosjektet. Myndighetene i Tanzania målsetter en endelig investeringsbeslutning i 2025 for fasiliteten, ifølge Reuters.

Landets energidepartement skriver på Twitter at forhandlingene nå er gjennomført og at eksperter jobber med utforming av kontrakter. Av disse kontraktene dreier en seg om en vertslandavtale og en annen om blokkene 1, 2 og 4, som vil levere gass til LNG-prosjektet. Det ble ikke oppgitt en tidslinje for når avtalene vil bli signert.

Shell opererer blokk 1 og 4, som har et estimert volum på 16 billioner kubikkfot utvinnbar gass, mens Equinor operer blokk 2, hvor også Exxon har en eierandel, som er estimert å inneholde mer enn 20 billioner kubikkfot gass.

(TDN Direkt)