<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Alternus Energy: – Svært alvorlig situasjon i Solis

Publisert 9. mars 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 211 ord
EIER SOLPARKER: Alternus Energy eier flere solparker i Europa. Her er en av dem i tyske Escherhausen. Foto: Alternus Energy

 

Konsernledelsen og styret i Alternus Energy Group anser situasjonen om datterselskapets Solis' brudd på lånevilkårene for selskapets obligasjonslån som svært alvorlig, og samarbeider med obligasjonseierne for å komme til enighet om en løsning. Diskusjoner knyttet til midlertidig frafall av covenants (waivers) har startet med en representativ gruppe av obligasjonseierne, og er planlagt å vare i inntil to uker.

Det fremgår av en melding torsdag.

Alternus vil gi en oppdatering i denne prosessen innen 21. mars.

«I mellomtiden er det viktig at investorer i Alternus-aksjen og våre obligasjoner på prosjektnivå er klar over at Solis' drift er upåvirket og fortsetter å genere positiv ebitda og kontantstrøm, som muliggjør planlagte betalinger under obligasjonsvilkårene. I tillegg, i samsvar med kravene i obligasjonsvilkårene, er det gjort en tredjeparts ekspertvurderingsrapport til tillitsmannen. Denne rapporten viser at den nåværende verdien av Solis' eiendeler overstiger relatert gjeld med omtrent 25 til 30 millioner euro», skriver selskapet.

Selskapet har også mottatt ulike henvendelser knyttet til andre aktiviteter og pågående initiativer. Alternus bekrefter at fusjonen med Clean Earth skrider frem som tidligere annonsert, med mål om fullføring i andre kvartal 2023. Selskapets andre gjeldsfasiliteter forblir og er tilgjengelig for å støtte andre prosjekter og selskapets drift, opplyses det.

TDN Direkt