<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Avviser at norsk gasseksport falt kraftig etter nyttår

Den norske gasseksporten til Europa falt med 1 prosent i januar og februar, ikke med over 8 prosent slik en belgisk tenketank hevdet, sier Gassco.

Publisert 9. mars 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 135 ord
GASSTERMINAL: Fra Kårstø eksporteres tørrgass gjennom Europipe II til Dornum i Nord-Tyskland og gjennom transportsystemene Statpipe og Norpipe til tyske Emden. Foto: NTB

Gassco er et norsk statlig aksjeselskap som befordrer gass fra den norske kontinentalsokkelen til Europa. De opplyser til NTB at en belgisk tenketank tok feil da den skrev at den norske gasseksporten hadde falt kraftig.

Tenketanken skrev at gasseksporten falt med 9 prosent i fjerde kvartal i fjor og med 8,4 prosent i januar og februar. Tallene ble omtalt av Aftenposten og gjengitt av NTB.

– Dette er ikke riktig. Tallene artikkelen baserer seg på, er hentet fra den belgiske tenketanken Bruegel, som feilaktig har utelatt et exit-punkt for norsk rørgass til Europa i sin rapport, opplyser Gassco.

– Den riktige negative differansen for gassleveranser til Europa gjennom transportsystemet i januar og februar 2023 sammenlignet med året før er i overkant av én prosent. Differansen skyldes planlagt og uplanlagt vedlikehold. Det samme gjelder for fjerde kvartal, opplyser selskapet.

(©NTB)