<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

ABL Group kjøper Akastor-datter

Publisert 20. mars 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 222 ord

  -  

ABL Group har inngått avtale med et datterselskap av Akastor om å kjøpe alle aksjene i AGR AS. Transaksjonen verdsetter AGR til 262,5 millioner kroner på kontant- og gjeldfri basis.

Det fremgår av meldinger mandag.

Oppkjøpet vil styrke ABL Groups tilbud innen brønn- og reservoarrådgivning, samt styrke selskapets posisjon for å støtte operatørenes digitaliserings- og dekarboniseringsplaner, skriver AGL.

Kjøpesummen på 352,9 millioner, som inkluderer en justering på 90,4 millioner kroner for netto kontanter og normalisert netto arbeidskapital i AGR, er basert på en «locked box»-balanse per 31. desember 2022.

272,5 millioner kroner av vederlaget skal gjøres opp gjennom utstedelse av 18.166.667 ordinære ABL Group-aksjer til en tegningskurs på 15 kroner pr aksje i ABL Group, og 80,4 millioner kroner, som skal gjøres opp i kontanter ved ferdigstillelse eller, under visse betingelser, innen 20 virkedager etter ferdigstillelse.

Kontantvederlaget vil bli justert og forventes å være lavere ved fullføring på grunn av blant annet planlagte utskilte transaksjoner. Enkelte definerte eiendeler er ekskludert fra transaksjonen og vil bli beholdt av Akastor. Dette inkluderer AGRs eierskap i Føn Energy Services AS.

Som en del av gjennomføringen av transaksjonen vil terminlån fra Akastor, Nordea og DNB til AGR bli fullt gjort opp med vederlagsaksjer og deler av kontantvederlaget, med forbehold om visse justeringer basert på gjeldende aksjekurs i ABL Group på fullføringstidspunktet.

Gjennomføring av oppkjøpet er forventet rundt 18. april 2023.

TDN Direkt