<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Otovo lite påvirket av regelendringer i Italia

Prosjektpipelinen til Otovo i Italia vil ikke bli påvirket skatteendringene som det italienske senatet stemte igjennom i påsken.

Publisert 11. apr. 2023
Oppdatert 11. apr. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 205 ord
IKKE PÅVIRKET: Konsernsjef Andreas Thorsheim og Otovo. Foto: Eivind Yggeseth

Prosjektpipelinen til Otovo som er solgt, men ikke installert før 16. februar, vil fullføres på samme vilkår som før lovforslaget om skatteendringer i Italia ble lagt frem, kommer det frem i en melding tirsdag.

Italias regjering har presisert at prosjekter der forhåndsbetaling ble gjort før lovforslaget ble fremlagt vil kvalifisere under de gamle vilkårene. Den 5. april godkjente det italienske senatet loven, og den forventes å bli publisert i Gazzetta Ufficiale de kommende dagene, opplyses det.

«Otovo har holdt tritt med sin planlagte installasjonstakt i påvente av denne presiseringen. Imidlertid vil ikke installasjonene i første kvartal bli vesentlig påvirket av endringene i det italienske regelverket. Samtidig har usikkerheten som forbrukerne har følt påvirket salget betydelig i to måneder. Imidlertid forblir den underliggende forbrukerinteressen sterk, og salget har begynt å ta seg opp igjen. Dette er i tråd med innvirkningen sett i andre markeder der støttesystemer har blitt vesentlig endret», skriver selskapet.

– Pipelinen er fullstendig derisket og vil bli installert som planlagt. Usikkerheten for forbrukerne er redusert, og de tilpasser forventningene til det nye regelverket. Med dette bør salget begynne å komme tilbake til nivåene som ble sett før disse uventede endringene, sier Fabio Stefanini, adm. direktør og landssjef i Italia.

(TDN Direkt)