<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

TGS starter andre fase av storprosjekt

Seismikkselskapet går i gang med fase 2 av Malaysia-prosjektet.

Publisert 13. apr. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 207 ord
Adm. direktør i TGS, Kristian Johansen. Foto: Ivan Kverme

 

TGS har startet et 3D-reprossesseringsprosjekt offshore Malaysia som skal dekke et område på 20.347 kvadratkilometer. 

Dette er den andre fasen av Peninsular Malaysia-reprosesseringsprosjektet, som utføres i samarbeid med DownUnder GeoSolutions.

– Gjennom den siste fasen av vårt omfattende 3D-reprosesseringsprosjekt, fortsetter vi å støtte leting over den malaysiske bukten for å forbedre fremtidig leting og bidra til å takle gassforsyningsutfordringene, sier TGS-sjef Kristian Johansen.

Det første trinnet dekket et område på 16.957 kvadratkilometer.

Sammen representerer dekningen et av de største multiklient 3D-reprosesseringsprosjektene som noen gang er utført i Asia, skriver TGS.

«I tråd med Malaysias karbonnøytrale mål om 2050, vil den fortsatte utvidelsen av dette datasettet tillate forbedret regional kartlegging og strukturell forståelse og identifisering av nye muligheter for leting og karbonfangst og -lagring (CCS)», opplyser selskapet.

Prosjektet er støttet av næringsmidler. Endelige produkter ventes i midten av 2025, men interimsprodukter vil være tilgjengelig tidligere.

TGS er ned over 8 prosent på Oslo Børs torsdag til tross for at selskapet økte omsetningen i første kvartal.

Pareto Securities noterer at late sales var skuffende på 46 millioner dollar, som var 52 prosent lavere enn konsensus.

«Samlet sett en negativ rapport og med høye late sales-forventninger også for resten av året forventer vi negative estimatrevideringer. PGS forventes også å handle ned med reduserte forventninger før oppdateringen i morgen», skriver meglerhuset.