<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Regjeringen utvider tildelingen med 92 blokker på norsk sokkel

– Vi trenger å finne mer gass i Barentshavet, sier olje- og energiminister Terje Aasland.

Publisert 10. mai 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 164 ord
FLERE BLOKKER: Vi legger til rette for videre aktivitet og verdiskaping i Nord-Norge, sier olje- og energiminister Terje Aasland. Foto: NTB

Gjennom de årlige rundene med tildelinger i forhåndsdefinerte områder (TFO) gis oljeselskapene mulighet til å få tilgang til attraktivt leteareal i de modne områdene på norsk sokkel. I denne runden utvides TFO-området med ytterligere 92 blokker. 

– Jeg har nå en klar forventning om at de mest sentrale selskapene i Barentshavet er sitt samfunnsansvar bevisst. Vi trenger å finne mer gass i Barentshavet for å få på plass ny infrastruktur. Videre leting er viktig for å sikre at Norge forblir en sikker og forutsigbar leverandør av olje og gass til Europa. Dette er spesielt viktig i dagens sikkerhetspolitiske situasjon, sier olje- og energiminister Terje Aasland i en pressemelding.

Blokkene som blir lagt til er nordvest i Norskehavet og i vest Barentshavet. Gjennom utvidelsen legger vi enda bedre til rette for lønnsomme investeringer, sysselsetting og fremtidig produksjon.

Selskapenes søknadsfrist i denne konsesjonsrunden er satt til 23. august. Etter at søknadsbehandlingen er ferdig, tas det sikte på tildeling av nye utvinningstillatelser i de utlyste områdene i begynnelsen av 2024.