<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gigantisk børsnotering kan bli utsatt til neste år

En enorm børsnotering – potensielt en av årets største i verden – kan nå bli utsatt til neste år.

Publisert 11. mai 2023
Oppdatert 11. mai 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 171 ord
TREGERE: Saudi Aramco og konsernsjef Amin Nasser (midten) skal angivelig ha skrudd ned tempoet i arbeidene med å børsnotere energitradingvirksomheten. Foto: Bloomberg

Den saudiarabiske oljegiganten Saudi Aramco utsetter den gigantiske børsnoteringen av energitradingvirksomheten sin, ifølge Bloomberg-kilder.

Virksomheten skal noteres på børsen i Riyadh, og noteringen er ventet å bli en av verdens største i år.

Nyhetsbyråets kilder sier Saudi Aramco har senket farten på de forberedende arbeidene for noteringen de seneste månedene. Noen ny timing for noteringen skal ikke være fastsatt, men angivelig kan børslanseringen bli utsatt til neste år – med mindre markedet blir bedre, ifølge kildene.

De utdyper at selskapet tenker det kan bli vanskelig å notere en såpass stor virksomhet på Riyadh-børsen på nåværende tidspunkt.

Tidligere har Saudi Aramcos plan vært en børsnotering mot slutten av 2022 eller tidlig i år. Tidligere rapporter har pekt mot en verdsettelse av tradingvirksomheten på mer enn 30 milliarder dollar. Det tilsvarer 320 milliarder kroner etter dagens vekslingskurs.

Hittil i år er det hentet bare 72 millioner dollar i forbindelse med børsnoteringer i Riyadh. Det er det laveste totalbeløpet siden 2014, ifølge Bloomberg-data. På denne tiden av året i fjor var totalsummen oppe i 4 milliarder dollar.