<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Minus for Spetalens offshorerederi

Standard Supply fikk et resultat på linje med i fjor, og tapte penger i første kvartal. Selskapet betaler utbytte, og ser på muligheten for å øke dette fremover.

Publisert 16. mai 2023
Oppdatert 16. mai 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 351 ord
BETALER UTBYTTE: Øystein Stray Spetalen-dominerte Standard Supply har minus i regnskapet, men betaler utbytte til aksjonærene. FOTO: Ivan Kverme

 

Øystein Stray Spetalen-dominerte Standard Supply hadde inntekter på 7,8 millioner dollar i årets første kvartal, opp fra 2,2 millioner dollar i samme periode i fjor.

Det fremkommer i kvartalsrapporten som ble sluppet tirsdag.

Det er også bedring på driften. Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) ble 1,3 millioner dollar, opp fra 0,5 millioner et år tidligere.

Resultatet før skatt endte på -0,6 millioner, noe som er på linje med resultatet i samme periode i fjor, og også på linje med det selskapet oppga i en markedsoppdatering i april.

Rederiet hadde en kontantstrøm fra driften på 0,8 millioner dollar, og en samlet kontantstrøm på 0.

Standard Supply

(Mill. USD)1.kv/231.kv/22
Driftsinntekter7,82,2
Driftsresultat−0,6−0,1
Resultat før skatt−0,6−0,6
Resultat etter skatt−0,6−0,6

Standard Supply hadde en gjennomsnittlig TC-inntjening på sine skip på 9.600 dollar pr. dag i kvartalet, med en utnyttelse på 74 prosent. I april hadde dette steget til 14.900 dollar pr. dag, med en utnlyttelse på 95 prosent.

Styret i selskapet har besluttet å betale et utbytte på 0,12 kroner pr. aksje etter årets første kvartal, noe selskapet også opplyste om i april. 

Standard Supply har nå syv av ni skip på befraktningskontrakter til en gjennomsnittlig rate på 16.000 dollar pr. dag. To av skipene går i spotmarkedet. 

– Mens vi fortsetter å se etter attraktive kontrakter, strekker vår kontraktsdekning seg i gjennomsnitt til oktober, noe som gir mulighet for ytterligere økning i distribusjonen til aksjonærene i de kommende kvartalene, sier styreleder Martin Nes i kvartalsrapporten.

Standard Supply har en såkalt cash breakeven på 7.700 dollar pr. dag, og har som mål å betale ut det meste av den frie kontantstrømmen til aksjonærene.

Ved utgangen av kvartalet hadde rederiet en kontantbeholdning på 8,1 millioner dollar, og inklusive en kredittfasilitet har det en netto kontantposisjon på 12,8 millioner dollar.

Rederiet gjentar at det vil ha begrenset med investeringer i år og neste år.

Standard Supply

  • Offshorerederi med Øystein Stray Spetalen på eiersiden.
  • Eier en flåte på ni plattform forsyningsskip (PSV), hvorav fire heleide og fem 51 prosent.
  • Ble notert på Euronext Growth i 2022, og har i dag en børsverdi på 920 millioner kroner.
  • Kontrolleres av det Spetalen-dominerte og børsnoterte investeringsselskapet S.D. Standard ETC.