<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Laveste gasspris på to år

Europeiske gasspriser er torsdag på sitt laveste nivå siden juni 2021.

Publisert 18. mai 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 168 ord
LAVERE GASSPRISER: Europeiske gasspriser fortsetter å falle. Her er Sleipner A-platformen avbildet. Foto: NTB

Europeiske gasspriser fortsetter fallet og handles torsdag til rett under 30 euro pr. megawattime – det laveste nivået siden slutten av juni 2021. Prisen presses ned av økt import av flytende naturgass (LNG) og økte gasslagre.

Prisene på gass steg kraftig på grunn av Russlands invasjon av Ukraina i februar i fjor og toppet seg på over 300 euro per megawattime. I år er prisen mer enn halvert på grunn av mildere vær og tiltak for strømsparing.

Equinor faller

Råvaresjef Bjarne Schieldrop i SEB påpekte nylig i et notat at energikrisen i Europa nå er avblåst, men selv om prisen nå faller, er det ikke sikkert den vil falle tilbake til det historiske normalnivået på 20 euro pr. megawattime i årene 2007 til 2019.

Schieldrop påpeker at skyhøye naturgasspriser har gitt betydelig lavere konsum i Europa og Asia, hvilket gjorde det mulig for EU-landene å importere mye LNG i tillegg til eget redusertforbruk.

Olje- og gassprodusenten Equinor, som i stor grad er eksponert mot gassprisen, faller 2,5 prosent på børsen i USA torsdag.