<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Politiet rykker ut til gasslekkasje på Melkøya

Politiet og brannvesen har rykket ut til Melkøya. 

Publisert 31. mai 2023
Oppdatert 31. mai 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 226 ord
LEKKASJE: Melkøya, Hammerfest. Foto: Equinor

 

Nødetatene har rykket ut til Equinors gassanlegg Melkøya i Hammerfest etter melding om gasslekkasje.

Pressetalsperson i Equinor Kjetil Eide bekrefter til TU at det er en gasslekkasje på anlegget, og at nødetatene har mønstret.

– Anlegget er evakuert og vi jobber med å trykkavlaste anlegget, som er en form for sikring, sier han.

– Nå har vi stengt ned produksjonen for å kunne arbeide med å stanse lekkasjen, sier Equinor-talsperson Ellen Maria Skjelsbæk til E24 like før klokken 13.30. 

Operasjonsleder Theodor Weberg Ellingsen i Finnmark-politiet sier til VG at lekkasjen er lokalisert til en tank på 450 kubikkmeter.

– Det er ukjent omfang på lekkasjen. Det er ingen umiddelbar fare for brann eller eksplosjon, men det kan ikke utelukkes, sier han.

– Vi tar en fortløpende vurdering av hvorvidt vi skal evakuere, men først må vi ta en vurdering av omfanget på lekkasjen.

Equinor har et prosessanlegg på Melkøya som ble rammet av en brann i september 2020. Produksjonen var stanset frem til mai i fjor. 

Anlegget får gass fra Snøhvit-feltet.

Planene om elektrifisering av Equinors gassanlegg i Hammerfest vil kutte store mengder CO2-utslipp, men vil også legge beslag på store deler av kraftoverskuddet i Nord-Norge.

– Snøhvit Future i Hammerfest er et fantastisk industriprosjekt som kutter klimagassutslipp, trygger folks jobber, øker eksportkapasiteten til Europa og gir nye muligheter, men kan også gi utfordringer i kraftsystemet, sa Aasland da han talte til Arbeiderpartiets landsmøte torsdag kveld.