<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dolphin Drilling henter 630 millioner

Dolphin Drilling henter over 630 millioner kroner for å kjøpe to Transocean-rigger.

Publisert 22. juni 2023
Oppdatert 22. juni 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 281 ord
KJØPER RIGGER: Dolphin Drilling og adm. direktør Bjørnar Iversen. Foto: Eivind Yggeseth

 

Dolphin Drilling har lansert en rettet emisjon på 60 millioner dollar, tilsvarende 630 millioner kroner. I den forbindelse har selskapet engasjert DNB, Fearnley Securities, Clarksons Securities og Pareto Securities som tilretteleggere.

Selskapet kom først med informasjon om at tegningskursen i emisjonen allerede er bestemt til 8,50 kroner. Senere kom en korreksjon om at tegningskursen fortsatt ennå ikke er bestemt. Tegningsperioden åpnet i dag 16.30 og varer frem til i morgen 08.00.

Torsdag endte Dolphin Drilling-aksjen opp 2,7 prosent til 11,42 kroner på Euronext Growth.

Kjøper rigger

Midlene som hentes vil bli brukt til å finansiere to halvt nedsenkbare rigger som selskapet kjøper fra Transocean.

To av selskapets største aksjonærer, Strategic Value Partners og S.D. Standard ETC, har allerede forpliktet seg til å tegne seg for aksjer i emisjonen.

Øystein Stray Spetalen-eide S.D. Standard ETC har tegnet seg for 7 millioner dollar, tilsvarende 74 millioner kroner, mens Strategic Value Partners tegnet seg for 13 millioner dollar.

De to aksjonærene har også forpliktet seg til å støtte Dolphin Drilling med en kredittfasilitet på 15 millioner dollar.

Ifølge avtalen vil Dolphin Drilling kjøpe «Paul B. Loyd Jr.» og «Transocean Leader» fra Transocean for 61,5 millioner dollar pluss ytterligere 3 millioner. For øyeblikket er «Paul B. Loyd Jr.» under kontrakt med Harbour Energy i Storbritannia frem til september 2024, mens «Transocean Leader» er i opplag.

Dolphin Drilling har mottatt en forpliktelse fra Harbour Energy om å forlenge den faste kontraktsperioden for «Paul B. Loyd Jr.» med ytterligere tre år – til september 2027. Den totale verdien av den opprinnelige kontrakten og de tre nye årene har en estimert verdi på 279 millioner dollar, som tilsvarer 2,9 milliarder norske kroner.

Avtalen mellom Dolphin Drilling og Transocean ventes å bli sluttført i løpet av andre halvår i år.