<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

«Nordsjørigg» får sterk rate i Australia

Boreriggen «Transocean Equinox» har fått enda en kontrakt i Australia til en god rate.

Publisert 29. juni 2023
Oppdatert 29. juni 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 183 ord
FORSVINNER FRA NORDSJØEN: Boreriggen «Transocean Equinox» skal til Australia for å bore, og blir værende der til minst 2026.  FOTO: TRANSOCEAN

I mai ble Transocean-riggen «Transocean Equinox» tildelt en kontrakt i Australia, noe som betyr at riggen forsvinner fra Nordsjøen.

Nå har riggen fått enda en kontrakt på 16 brønner «down under», i direkte forlengelse av den opprinnelige kontrakten. Det gjør at den blir værende der til minst 2026.

Raten er også god. Kontrakten er inngått med et konsortium av fire operatører og har en varighet på 380 dager og en verdi på 184 millioner dollar. 

Det tilsvarer en brutto dagrate på 484.000 dollar, ikke medberegnet full kompensasjon for mobilisering og demobilisering.

Til sammenligning har den første kontrakten en dagrate på 456.000 dollar.

«Enda et positivt datapunkt for harsh environment-markedet, som strammer seg til etter hvert som rigger forlater Nordsjøen for bedre betalt arbeid andre steder,» skriver Pareto Securities i en oppdatering.

«Dette er en veldig sterk kontrakt,» skriver Clarksons Securities i en annen oppdatering.

«Transocean Equinox» starter på den første kontrakten i Australia i første kvartal 2024. Denne har en varighet på 300 dager. Den andre kontrakten ventes å starte opp i 2025. Denne inneholder også opsjoner som gjør at riggen kan bli værende i Australia til inn i 2028.