<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fearnley ser oppside hos en av årets børsraketter

Fearnley Securities er svært positive til Pryme når de nå gjenopptar dekningen av selskapet.  

Publisert 5. juli 2023
Oppdatert 5. juli 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 200 ord
POSITIVE: Fearnley Securities er svært positive til Pryme når de tirsdag gjenopptar dekningen. Her representer ved analytiker Eva Viken Christensen.  Foto: Iván Kverme

 

Meglerhuset gjenopptar dekningen av Pryme og slår til med en kjøpsanbefaling. Analytiker Eva Viken Christensen har satt et kursmål på 24 kroner per aksje som tilsier en oppside på rundt 32 prosent. 

«Vi mener at Pryme har en attraktivt og differensiert risikoprofil knyttet til skalering og behandling etter pyrolyse, i tillegg til en solid og troverdig innledende ordrereserve.», heter det i analysen. 

Christensen vektlegger redusert risiko ved skalering gjennom bruk av store reaktorer, det første anlegget er utstyrt og forventes å være operativt i 2023. Videre peker Christensen på en lavere nedsiderisiko til selskapets egen guiding på grunn av den konservative, men troverdige ordreboken.  

Ingen god reise

Etter børsnoteringen i februar 2021 satte aksjen fart og økte på kort tid med 50 prosent opp fra noteringskursen på 51,2 kroner til en topp på 74 kroner aksjen. Siden den gang har det ikke vært en like god reise for aksjonærene. Pryme-aksjen bunnet ut rundt 6 kroner november i fjor, det tilsier ett fall på over 90 prosent. 

Så langt i år er aksjen opp 141,93 prosent til 18,58 kroner per aksje. Pryme åpnet tirsdag opp nær 5 prosent til 19 kroner, men har avtatt noe og handles nå til 18,58 kroner.