<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Citi spår amerikansk riggfest

Citigroup øker kursmålet på Transocean kraftig, og spår at brutto driftsresultat skal dobles fra 2023 til 2025. Også en annen riggaksje får kjøpsanbefaling.

Publisert 5. juli 2023
Oppdatert 5. juli 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 219 ord
ANBEFALER KJØP: Citigroup oppgraderer Transocean fra hold til kjøp. Foto: Anders Horntvedt

Citigroup har oppgradert vurderingen av riggselskapet Transocean fra hold til kjøp og økt kursmålet fra 6,50 til 9,50 dollar, ifølge CNBC

I løpet av 2023 har aksjen steget med 53 prosent, og den handles nå for 7 dollar. Ifølge Citigroup har aksjen dermed et kurspotensial på over 35 prosent.

«Vi mener at Transocean er gunstig posisjonert blant sine konkurrenter innen offshore-boring på grunn av sin store tilgjengelige flåte av ledige rigger som vil komme tilbake i drift i de kommende årene», forklarer Citi-analytiker Scott Gruber og fortsetter:

«Transocean har en gunstig geografisk posisjon med den største eksponeringen mot Golden Triangle-regionen (Brasil, Mexicogulfen, Vest-Afrika) blant sine konkurrenter.»

Gruber legger videre vekt på at Transocean har flere langvarige kontrakter sammenlignet med konkurrentene, noe som betyr at selskapet vil ha minst nytte av kontraktsfornyelser i regnskapsårene 2023 og 2024.

EBITDA-dobling

Storbanken venter at Transoceans driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) vil nesten doble seg fra 2023 til 2025.

«Mens potensialet for økning i EV-multiplene antagelig er mindre enn hos noen konkurrenter, mener vi at den moderate oppsiden, sammen med betydelig fri kontantstrøm, fortsatt vil drive Transoceans egenkapitalverdi betydelig høyere», legger Gruber til, ifølge CNBC.

I tillegg har Citigroup startet dekning av Valaris med en kjøpsanbefaling og satt et nytt kursmål på 85,00 dollar. Til sammenligning ble aksjen handlet for 64,28 dollar onsdag ettermiddag, etter å ha falt relativt kraftig siden februar.