<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Odfjell Drilling bekrefter milliardkontrakter

Odfjell Drilling har signert riggkontrakter for et milliardbeløp. Samtidig inngås et samarbeid med Equinor.

Publisert 17. juli 2023
Oppdatert 17. juli 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 173 ord
MILLIARDKONTRAKT: Odfjell Drilling og Equinor inngår milliardsamarbeid. Avbildet er konsernsjef Kjetil Gjersdal. Foto: ODFJELL DRILLING

 

Meldingen bekrefter kontraktene Odfjell Drilling meldte om i slutten av mars. Riggen «Deepsea Atlantic» skal utplasseres i Nordsjøenm, med en varighet på 23 måneder.

Som tidligere kommunisert har kontraktene for riggen en verdi på rundt 290 millioner dollar, vel 2,91 milliarder kroner med dagens kurs. 

I tillegg til de faste kontraktsperiodene, er det fire enbrønnsopsjoner, samt tre ytterligere valgfrie opsjoner på omtrent ett år hver, der satsene for hver periode skal avtales gjensidig før de blir tatt i bruk. «Deepsea Atlantic» er nå på kontrakt til midten av 2023, med opsjoner om forlengelse til 2029.

I tillegg til de to kontraktene har Odfjell Drilling og Equinor også inngått en avtale om strategisk samarbeid. Med fokus på sikkerhet, boringseffektivitet og reduserte utslipp vil denne avtalen danne rammeverket for et langsiktig samarbeid.

— Vi er glade for å bekrefte at «Deepsea Atlantic» vil fortsette samarbeidet med Equinor under den nye kontrakten, som kan føre til at riggen er i kontinuerlig drift frem til 2029. Dette vil sikre en solid og forutsigbar kontantstrøm, sier konsernsjef Kjetil Gjersdal i Odfjell Drilling.