<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Satser på olje i Afrika: Ny, vellykket brønn

Oljeselskapene BW og Panoro Energy satser i Afrika, og har nå vellykket oljeproduksjon fra en tredje brønn.

Publisert 20. juli 2023 kl. 10.16
Oppdatert 20. juli 2023 klokken 10.19
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 320 ord
TREDJE BRØNN: Panoro Energy skal bore totalt 6 brønner i det vestlige Sentral-Afrika. Nå er tredje den brønnen operativ.  Foto: Panoro Energy

     

Den første oljen fra det tredje feltet på Hibiscus og Ruche utenfor Gabon er hentet trygt ut. Det melder BW Energy og Panoro Energy i en børsmelding torsdag morgen.

Feltene inngår i Dussafu-lisensen, som ligger i Guineabukten utenfor det vestlige Sentral-Afrika.

Produksjonsresultatet fra den tredje brønnen er i tråd med forventningene, og har stabilisert seg på omtrent 6.000 fat pr. dag.

Den første oljen fra feltene ble hentet ut i april i år. Nå starter boringen av en fjerde brønn, som totalt vil ende med 6 brønner. Totalt forventes feltet å øke den samlede oljeproduksjonen fra området med opptil 40.000 fat olje pr. dag.

Panoro har en eierandel på 17,5 prosent i Dussafu Marin-lisensen som dekker Hibiscus- og Ruche området.

– Fullføringen av den tredje Hibiscus-brønnen holder oss på sporet for å oppnå en produksjon på 13.000 fat pr. dag, sier adm. direktør i Panoro, John Hamilton.

BW Energy har en eierandel på 73,5 prosent, mens Gabon Oil Company eier de resterende 9 prosentene.

– Dette støtter våre forventninger om kontinuerlig produksjonsvekst i Gabon gjennom 2023 og tidlig i 2024 når vi fullfører boreprogrammet, sier BW Energy-sjefen Carl Krogh Arnet.

– Riktig timing

ABG Sundal Collier har en kjøpsanbefaling på Panoro Energy og et kursmål på 40 kroner pr. aksje. Oljemyggen handles torsdag for 28,34 kroner pr. aksje.

– Tror du på høy oljepris de neste tre årene er dette aksjen du skal eie, sa ABG-analytiker Martin Mauseth til Finansavisen om Panoro og la til:

– Det viktige Hibiscus Ruche prosjektet i Gabon har allerede nådd den første oljen, og boringen av produksjonsbrønnene går som planlagt. Her forventer vi at alle skal brønnene settes i produksjon tidlig i 2024. Med tanke på hvor langt dette prosjektet er kommet er den gjenværende prosjektrisikoen nå redusert, avsluttet analytikeren.

I BW Energy derimot, har analytikeren en hold-anbefaling og kursmål 29 kroner. Aksjen er i skrivende stund opp 2,6 prosent til 27,90 kroner.