<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Genel Energy suspenderer utbytte

Genel Energy suspenderer utbytte grunnet eksportstans og ingen KRG-betalinger.

Publisert 2. aug. 2023 kl. 10.29
Oppdatert 2. aug. 2023 klokken 10.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 203 ord
SUSPENDERER UTBYTTE: Genel suspenderer utbytte grunnet eksportstans og ingen KRG-betalinger. Foto: Sharecast graphic / Josh White

Genel Energy har besluttet å suspendere utbytte på grunn av den langvarige stengingen av rørledningen fra Irak til Ceyhan i Tyrkia, som har resultert i manglende betalinger fra de regionale myndighetene i Iraks kurdistan-regionen (KRG) siden rørledningen ble stengt 25. mars. Det fremgår av selskapets halvårsrapport som ble offentliggjort onsdag.

«Stengingen av Irak-Tyrkia-rørledningen den 25. mars 2023 har ført til betydelig redusert salg og ingen betalinger fra KRG siden den datoen. Dette har hatt en betydelig innvirkning på både vår nåværende og forventede kontantstrøm, og i den nåværende perioden har vi opplevd en negativ kontantstrøm», sier Paul Weir, adm. direktør i Genel, ifølge halvårsrapporten.

Beslutningen om å suspendere utbyttet ble tatt på grunn av den forventede påvirkningen på 170 millioner dollar på selskapets likviditet ved årets slutt, som følge av mangel på betalinger og inntekter. Selskapet har heller ingen klar indikasjon på når eksport gjennom rørledningen vil gjenopptas, eller når betalingene vil starte igjen, opplyses det.

«Vi opprettholder vår forpliktelse til å bygge opp en virksomhet med forutsigbare, gjentagende og diversifiserte kontantstrømmer, noe som til slutt vil støtte gjeninnføringen av et utbytteprogram», la Weir til.

Driftsinvesteringene for 2023 er nå anslått til 70 millioner dollar, ned fra tidligere estimater på 100-125 millioner dollar, hvorav to tredjedeler allerede er brukt.