<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

TGS satser i Asia

TGS satser på mer datainnsamling i Asia og har sikret finansiering for en serie multiklientprosjekter.

Publisert 14. aug. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 200 ord
SATSER I ASIA: Kristian Johansen og TGS satser har sikret finansiering for en rekke prosjekter i Sørøst-Asia. Foto: Ivan Kverme

Seismikkselskapet TGS kunngjør mandag at de har sikret finansiering for en serie multiklientprosjekter i Sørøst-Asia, som forventes å starte i slutten av fjerde kvartal 2023, kommer det frem i en børsmelding.

Programmet dekker seks måneders ny innsamling av 2D- og 3D-data, reprosesserings av over 6.600 kilometer med eksisterende 2D-data, samt prosessering av 300.000 kvadratkilometer med 2D-kubede data, heter det i meldingen.

Disse prosjektene vil supplere TGS sitt nåværende databibliotek som dekker India, Bangladesh, Indonesia, Malaysia og Øst-Timor, og inkluderer 18.450 kilometer med 2D-data, 70.237 kvadratkilometer med 3D-data og 1.940.030 kvadratkilometer med 2D-kubede data.

– Dette programmet demonstrerer vår forpliktelse til å investere i Sørøst-Asia. Energibehovet øker i takt med regionens raske økonomiske vekst, drevet av befolkningsvekst og økende inntekt. Denne veksten fører med seg en rekke utfordringer når myndigheter og E&P-selskaper streber etter å levere rimelig og bærekraftig energi, sier Kristian Johansen, konsernsjef i TGS.

TGS-aksjen har hatt det turbulent på børsen så langt i år. I starten av året var aksjen på rett under 129 kroner, før den føyk til værs. Aksjen stoppet ikke før den var over 200 kroner i mars. Deretter har aksjen falt jevnt og trutt tilbake. Nå står aksjen i 140,80 kroner en oppgang på 6,67 prosent i 2023.