<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Minus for Dolphin Drilling

Etter å ha fått én rigg i operasjon, økt Dolphin Drilling omsetningen fra 1,8 til 21,8 millioner dollar i andre kvartal. Selskapet leverte imidlertid et minusresultat.

Publisert 15. aug. 2023
Oppdatert 15. aug. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 348 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Bjørnar Iversen i Dolphin Drilling. Foto: Eivind Yggeseth

 

Riggselskapet Dolphin Drilling hadde inntekter på 21,8 millioner dollar i andre kvartal, opp fra 1,8 millioner kvartalet før.

Økningen skyldes at selskapets borerigg «Blackford Dolphin» hadde et fullt kvartal i operasjon etter oppstart av kontrakten med General Hydrocarbons i Nigeria. Riggen har kontrakt til slutten av mars 2024.

Dette bidro også til at riggselskapet  fikk et driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 1,6 millioner dollar, mens det satt igjen med et tap på bunnlinjen.

– Som ventet er inntektene fra «Blackfod Dolphin» tilstrekkelig for å dekke alle driftskostnader, sier konsernsjef Bjørnar Iversen i Dolphin Drilling i kvartalsrapporten.

– Riggen er i posisjon til å generere sterk kontantstrøm i kommende kvartaler, legger han til, og viser blant annet til en gradvis opptrapping av dagraten i kontrakten.

I JOBB: Blackford Dolphin er en av fem rigger i Dolphin Drillings flåte. Foto: Dolphin Drilling

Selskapet har ytterligere to semirigger som markedsføres for borejobber.

– Vi meker økt etterspørsel etter riggene, noe som underbygger en sterkere global riggetterspørsel og disiplinert budstrategi blant riggselskapene, sier Iversen.

Flåtevekst

I tillegg til de tre riggene, inngikk selskapet i andre kvartal en avtale om å kjøpe to rigger fra Transocean for 64,5 millioner dollar, hvorav én er i operasjon og den andre ligger i opplag. Det ble samtidig forhandlet frem en forlenget kontrakt for riggen i operasjon, som nå har jobb til høsten 2027.

Samlet sett hadde Dolphin Drilling en ordrebok på 377 millioner dollar ved utgangen av andre kvartal.

I forbindelse med kjøpet av de to Transocean-riggene, gjennomførte selskapet en rettet emisjon på 60 millioner dollar. I tillegg bidro de to største aksjonærene – Strategic Value Partners og S.D. Standard ETC – med en kredittfasilitet på 15 millioner dollar.

Ved utgangen av kvartalet hadde selskapet en kontantbeholdning på 14,4 millioner dollar.

Dolphin Drilling

(Mill. USD)2.kv/231.kv/23
Omsetning21,81,8
Drifstutgifter16,515,4
EBITDA1,6- 17,0
Resultat etter skatt- 1,6−19,8