<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeinvesteringene øker kraftig i Norge

Oljeinvesteringene økte med over 20 prosent fra i fjor, ifølge SSB.

Publisert 17. aug. 2023
Oppdatert 17. aug. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 155 ord
ØKTE INVESTERINGER: Oljerigg i opplag. Foto: Bloomberg

Operatørene på norsk sokkel anslår nå investeringene i næringene rørtransport og utvinning av olje og gass til å bli 213 milliarder kroner i 2023. Dette er 7,8 prosent mer enn anslaget gitt i forrige kvartal. Investeringene i 2024 anslås nå til å bli 207 milliarder kroner, som er 13,7 prosent mer enn anslått i forrige måling i mai.

Oppjusteringene for både 2023 og 2024 drives i stor grad av høyere anslag innenfor kategoriene felt i drift og feltutbygging og har hovedsakelig sammenheng med at investeringer som i tidligere målinger er blitt planlagt utført senere nå er blitt fremskyndet til i år og 2024, ifølge SSB.

Videre meldes det at periodiseringen av investeringene mellom de ulike årene fortsatt er usikker og at det kan komme forskyvninger i senere målinger. En annen årsak til anslagsøkningen er at en svekket norsk krone forsterker den allerede høye veksten i investeringsprisene, dette bidrar til å øke investeringene målt i løpende priser.

TDN Direkt