<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spetalen-selskap i minus – tapper krigskassen

Øystein Stray Spetalens Saga Pure har tapt nærmere 90 millioner kroner så langt i år.

Publisert 29. aug. 2023
Oppdatert 29. aug. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 195 ord
I MINUS: Øystein Stray Spetalen-kontrollerte Saga Pure gikk i minus i andre kvartal, men ikke med like mye som i første. Foto: Thomas Bjørnflaten

 

Øystein Stray Spetalens investeringsselskap Saga Pure melder om et tap på 5,7 millioner kroner i andre kvartal, mot et overskudd på 137,9 millioner kroner samme kvartal i fjor.

Så langt i år beløper tapene seg til hele 87,4 millioner kroner.

Kontantbeholdningen gikk dermed fra 736,2 millioner til 675,8 millioner kroner fra andre kvartal i fjor til i år, mens nåværende investeringer utgjør 136 millioner kroner.

Investeringsselskapet fullførte salget av Horisont Energi i kvartalet, og har dermed ikke lenger noen langsiktige finansielle investeringer. Adm. direktør Espen Lundaas sier det negative resultatet først og fremst skyldes Horisont Energi-salget.

– Saga solgte de gjenværende aksjene i Horisont og realiserte dermed et tap på 4,4 millioner kroner i løpet av andre kvartal på denne investeringen. De økte rentenivåene de siste 18 månedene innebærer at prisen for tilgang til kontanter har økt, sier Lundaas.

Saga Pure

(Mill. kr)2. kv./232. kv./22
Driftsinntekter0,0147,5
Driftsresultat−9,1136,9
Resultat før skatt−5,7137,9
Resultat etter skatt−5,7137,9

Tidligere har selskapet solgt seg ut av børsinvesteringene i Everfuel, Bergen Carbon Solutions, Pryme og Hyon.

«Konsernet vil fortsette å være forsiktig og selektiv når det gjelder tildeling av investeringskapital. Uten rentebærende gjeld og betydelig kontantbeholdning er konsernet godt posisjonert for å forfølge nye investeringsmuligheter», skriver styret.